Είναι νέος, ωραίος και έξτρα ταλαντούχος στην κουζίνα! Ο λόγος για τον 29χρονο σεφ Γιώργο Λαΐδη που έχει καταφέρει να μαγειρέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το πιο πρόσφατο το “ILIADIS” στη Μόσχα. Από τα 20 του είχε πάρει απόφαση ότι θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται…στα πιάτα του!
Σήμερα, προτείνει στο Infowoman μία παραλλαγή για το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι που θα λατρέψετε!
Kugelhopf
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ζάχαρη
5 γρ.αλάτι
20 γρ. ξηρή μαγιά
10γρ. μαχλέπι τριμμένο
300 γρ. γάλα πλήρες χλιαρο (35οc)
100 γρ λιωμένο βούτυρο
400 γρ.κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη,κρύα
2 αυγά μεγάλα,χτυπημένα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια φόρμα –δαχτυλίδι.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά ,το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το λιωμένο βούτυρο ,το μαχλέπι και το χλιαρό γάλα.
-Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για πέντε λεπτά να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη.
-Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
-Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για πέντε λεπτά.
-Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30χ40 εκ με πάχος 1εκ και απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
-Τυλίγουμε ρολό κατά μήκος και τοποθετούμε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα.
-Αφήνουμε ξανά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή ώσπου να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρυσόξανθο χρώμα.
-Αφήνουμε να κρυώσει και μετά από 15 λεπτά αναποδογυρίζουμε.
-Για περισσότερη σοκολατένια απόλαυση επικαλύπτουμε με γλάσο
Υλικά για το γλάσο
150 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη -χλιαρή
40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Καλή Επιτυχία !