ή 1/2 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (65 γρ) + 1/2 φλ. (70 γρ) αλεύρι ολικής άλεσης
ή
1 κ.σ. ασπράδι σε σκόνη + 2 κ.σ. νερό
Αν δεν θέλετε καθόλου αυγά στη συνταγή σας δείτε εναλλακτικές λύσεις εδώ
ή
3 1/2 κ.σ. κρόκος αυγού κατεψυγμένος (σε θερμοκρασία δωματίου)
ή 1 φλ. (225 γρ) γιαούρτι πλήρες ή ελαφρύ
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 1/2 κ.γ. κρεμόριο
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα ελαφρύ + 2 κ.σ. (30 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνη
ή
1 φλ. (240 ml) ξινόγαλο
ή 1/2 – 1 κ.γ. άλλο είδος εσάνς (αμύγδαλο, πορτοκάλι κλπ)
ή 1-2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ίδιου αρώματος
ή 1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη λευκή + 1/4 φλ. (60 ml) μελάσσα
ή για ανοιχτή καστανή ζάχαρη βάλτε 1/2 φλ. (110 γρ) μαύρη ζάχαρη + 1/2 φλ. (100 γρ) λευκή ζάχαρη
ή 7/8 φλ. μέλι + μειώστε τα υγρά της συνταγής κατά 3 κ.σ.
ή 2 κ.γ. αγάρ
ή 1 1/4 φλ. (110 γρ) καρύδα αποξηραμέη σε φλύδες
ή 3/4 φλ. (75γρ) καρύδα αποξηραμένη τριμμένη
ή 1/2 κ.γ. εσάνς λεμονιού
ή 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
ή 1/2 κ.σ. ξύδι (ανάλογα τη συνταγή – όχι για να δώσει γεύση)
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνη
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνη
ή
4 κ.γ. μαγια ξηρή σκόνη
ή
3/4 φλ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη σε 1/4 (60 ml) υγρού (να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει)
ή 1 1/4 φλ. (250 γρ) λευκή ή καστανή ζάχαρη + 1/4 φλ. (60 ml) υγρού + 1/2 κ.γ. κρεμόριο
ή 1/4 μαγειρική σόδα + 1/2 φλ. (120ml) ξυνόγαλο
ή γιαούρτι (θα αφαιρέσετε 1/2 φλ. από κάποιο άλλο μη όξινο υγρό της συνταγής)
ή 1 κ.γ. καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
ή 1 φλ. (120 γρ) διάφορα φρούτα αποξηραμένα