Μελομακάρονα με καρύδι και μέλι στη ζύμη. Μια υπέροχη συνταγή για μελομακάρονα, το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με την υπογραφή του Ηλ. Μαμαλάκη.
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. λάδι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. χυμό πορτοκολιού
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 120 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. μέλι
- Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 60 γρ. γλυκόζη
- 50 γρ. μέλι
- Για το πασπάλισμα:
- 100 γρ. μέλι
- 120 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχίζετε με το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο για να μελώσετε τα μελομακάρονα. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνετε για 12-15 λ περίπου.
- Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα.
17/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μελομακάρονα με καρύδι και μέλι στη ζύμη
You cannot copy content of this page