2. Σοτάρετε το σκόρδο, προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, σιγοβράζετε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και λίγη ζάχαρη.
3. Σε μπολ αναμιγνύετε τη τριμμένη φρυγανιά, το 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, σε βαθύ πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε άλλο χτυπάτε τα αυγά. Καλύπτετε τις φέτες μελιτζάνες πρώτα με αλεύρι, μετά με το αυγό και τέλος με το μείγμα παρμεζάνας φρυγανιάς.
4. Τοποθετείτε τις έτοιμες μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
5. Τις ψήνετε για 18 έως 20 λεπτά στους 220 βαθμούς, γυρίζοντας τις φέτες στα 9-10 λ και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αφαιρέστε τες από το φούρνο και αφήστε τες να μισοκρυώσουν.
6. Στρώνετε στη βάση ενός πυρέξ 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας. Από πάνω στρώνετε το 1/3 από τις φέτες μελιτζάνας σε ένα ενιαίο στρώμα.
Πάνω από τις μελιτζάνες στρώνετε τις μισές φέτες παρμεζάνας και πασπαλίζετε από πάνω το 1/3 από την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Κάνετε άλλη μια στρώση με το 1/3 φέτες από τις μελιτζάνες και τις καλύπτετε με 1 φλ. σάλτσα. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες μισές φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με με 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος στρώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τις καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τελευταίο 1/3 φλ. τριμμένης παρμεζάνας.
7. Ψήνετε στους 180 ° C για 35 λ. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να “σταθεί” για 10 λ πριν το κόψετε και σερβίρετε.