Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα
Η μαρινάδα στο μαγείρεμα του κρέατος είναι το Α και Ω. Φτιάξτε το χοιρινό στη γάστρα από την Αργυρώ και θα γίνει λουκούμι. Το μαρινάρισμα του χοιρινού με χυμό εσπεριδοειδών δίνει καταπληκτική γεύση στο φαγητό σας ενώ το μαγείρεμα στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Φτιάξτε την συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό στο φούρνο και σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες. Λίγο κρασί για συνοδευτικό και η ώρα του φαγητού θα είναι η απόλυτη ευχαρίστηση.
Για το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες,
από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος.
- Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι με πορτοκάλι και το χυμό εσπεριδοειδών.
- Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Τις στρώνουμε στη γάστρα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.
- Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι.
- Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και οι πατάτες να ρουφήξουν όλα τα υγρά και να μελώσουν.
Η συνταγή για χοιρινό στη γάστρα με πατάτες είναι υπέροχη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Μπορείτε να το φτιάξετε και τις μέρες των γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, κι όλοι θα ξετρελαθούν από την νοστιμιά του.
Διαβάστε τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού, αλλά και όλα τα μυστικά για να φτιάχνετε το πιο νόστιμο και καλομαγειρεμένο χοιρινό για τα γιορτινά σας τραπέζια.
Αν σας άρεσε το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φανταστική συνταγή από την Αργυρώ
Το άρθρο Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες εμφανίστηκε πρώτα στο aitoloakarnanianews.gr.