Μια συνταγή από την Ιταλία (από εδώ) για ένα απλό, μεσογειακό πιάτο. Μακαρόνια με μύδια σε σάλτσα κρασιού, σκόρδου και φρέσκιας ντομάτας. Απλά δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 ή 10
- 1 κιλό φρέσκα μύδια
- 5 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 220 ml λευκό ξηρό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά τα μύδια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζετε, ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Αφήστε τες στην άκρη.
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια για 3 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα σκόρδα και ανακατεύετε για 1/2 λ.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τα μύδια, σβήνετε με το κρασί, πασπαλίζετε με τη πάπρικα, προσθέτετε τη πιπερίτσα (προαιρετικά) και λίγο αλατοπίπερο. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τα μύδια για 3-4 λ περίπου μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πετάτε όσα μύδια έχουν μείνει κλειστά.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τις ντομάτες σε κυβάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 4-5 λ περίπου.
- Έν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ως εξής:
- 1) με μια τσιμπίδα βγάζετε τα μακαρόνια από τη κατσαρόλα και τα βάζετε απ” ευθείας στο τηγάνι που σιγοβράζει. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν με τα μύδια και τη σάλτσα για 1 λ και σερβίρετε ή
- 2) Σουρώνετε τα μακαρόνια, τα λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τα μύδια και τη σάλτσα του.
Προσαρμοσμένη συνταγή και photo από: www.manusmenu.com
06/04/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακαρόνια με μύδια