Μια νοστιμότατη κρεμώδης σαλάτα με μικρά ζυμαρικά επιλογής σας με πιπεριές, σέλερυ, φρέσκα κρεμμυδάκια, βραστά αυγά, αρακά, καλαμπόκι και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ζαμπόν και τυρί ανακατεμένα με μια υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού με μαγιονέζα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τη τέλεια σαλάτα ως ένα τέλειο ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, ή σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κοτόπουλο ή κρέας. Δοκιμάστε τη στο καθημερινό αλλά και στο επίσημο γιορτινό τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη σαλάτα
- 4 φλ. τσαγιού μακαρονάκι κοφτό, ή Κοραλάκι
- αλάτι
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4 αυγά, βρασμένα “σφιχτά” κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3/4 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
- Προαιρετικά υλικά
- 1 φλ. κασέρι ή γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους ή/και
- 1 φλ. ζαμπόν επιλογής σας κομμένο σε μικρούς κύβους
- Για τη σος γιαουρτιού-μαγιονέζας
- 1½ φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- Προαιρετικό υλικό
- 1/4 φλ. τσαγιού πίκλες ή τουρσί αγγουράκι ή άλλο επιλογής σας ψιλοκομμένα (προαιρετικό αλλά συνιστάται)
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη σαλάτα: Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά το μεταφέρετε σε σουρωτήρι, το “ξεπλένετε” πολύ καλά με κρύο νερό, το αφήνετε στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει καλά και να κρυώσει εντελώς.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ζυμαρικό σας σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τη πιπεριά, το σέλερι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα αυγά, τον αρακά και προαιρετικά το καλαμπόκι ή/και το τυρί ή/και το ζαμπόν και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά.
- Για τη σος γιαουρτιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Μετά αδειάζετε τη σος μέσα στο μπολ με το μείγμα ζυμαρικών και ανακατεύετε για καλυφθεί καλά το ζυμαρικό με τη σος. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα σας στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε έτοιμη τη σαλάτα σας στο ψυγείο έως και 2 ημέρες πριν τη σερβίρετε για να αναμιχθούν οι γεύσεις και έχετε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Συνταγή προσαρμοσμένο από Πηγή
16/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακαρονοσαλάτα με σος μαγιονέζας γιαουρτιού