Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάππαρη.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της κονσερβας.
Λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάππαρη είναι αλμυρά.
Σιγοβράζουμε για 10΄.
Βράζουμε τα μακαρονια πως βραζω.
Τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.