Μια από τις πιο διάσημες και γευστικές τάρτες παγκοσμίως, είναι η κις λορέν (quiche lorraine) με καταγωγή από τη βορειοανατολική Γαλλία
Πρόκειται για συγκεκριμένη παραλλαγή της κλασικής αλμυρής τάρτας, που η γέμισή της αποτελείται από αυγά, κρέμα γάλακτος και μπέικον.
Ωστόσο, για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτήν την φοβερή ομολογουμένως λιχουδιά, με τις λιγότερες δυνατές τύψεις, βρήκαμε μία υγιεινή συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τι θα χρειαστείτε
- φύλλα σφολιάτας
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
- 150 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ.σπανάκι baby
- 50 γρ.ελιές
- αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
Λαδώστε το στρογγυλό ταψί, τοποθετήστε τη σφολιάτα μέσα, πιέστε την μέχρι κάτω και δημιουργήστε πιο χοντρές άκρες. Βάλτε τη στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά στους 180 ℃. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το σπανάκι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζαμπόν και τις ελιές. Τέλος αλατοπιπερώστε όλο το μείγμα με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και ψήστε την αλμυρή πίτα στους 180 ℃ για περίπου 25 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε επίσης:
Kεραυνοί «χτυπούν» την Πιερία: Η εντυπωσιακή φωτογραφία που έγινε viral
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» στο Θέατρο Αλκμήνη (11/03)