Λουκάνικο καπνιστό με πατατούλες baby στο τηγάνι. Μια εύκολη συνταγή, εύκολη στην παρασκευή της για ένα φαγητό που συνδιάζει την ένταση της γεύσης και τη νοστιμιά του λουκάνικου και της πιπεριάς, με τις πατατούλες μπέιμπι που αναμιγνύονται με το αλμυρό λουκάνικο και τις γλυκές πιπεριές και τους δίνουν μια πικάντικη/αλμυρή πινελιά. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο φαγητό για όλους εσάς που σας αρέσουν τα λουκάνικα και σε εσάς που σας αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
Υλικά συνταγής
- 650 γρ. πατάτες baby, κομμένες στα τέσσερα
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές μακρόστενες φέτες
- 180-200 γρ. λουκάνικο καπνιστό ή χωριάτικο ή άλλο επιλογής σας, κομμένο σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι
- 1 κοφτό κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) ζωμός κότας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνετε καλά τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να ροδίσουν. Τις μεταφέρετε σε πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
- Σημείωση: Για να επιταχύνετε τον χρόνο μαγειρέματος μπορείτε να προμαγειρέψετε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 8-9 λ. Τις στραγγίζετε καλά και μετά τις τηγανίζετε όπως αναφέρετε πιο πάνω.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες λουκάνικου και από τις 2 πλευρές, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λ. Μετά προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά, πασπαλίζετε με τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τη ρίγανη, το θυμάρι και πιπέρι (αλάτι αν απαιτείται).
- Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και οι πιπεριές. Μετά σβήνετε το το ζωμό κότας και ανακατεύετε καλύπτοντας με τον ζωμό το λουκάνικο και τα λαχανικά.
- Τέλος βάζετε και τις τηγανισμένες πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύετε να ζεσταθούν οι πατάτες και να πάρουν γεύση από τα λουκάνικα και τις πατάτες. Δοκιμάζετε και προαιρετικά συμπληρώνετε αλατοπίπερο ή καρυκεύματα.
- Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας πασπαλισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά, αν δεν είναι αρκετά αλμυρές οι πατάτες σας τις πασπαλίζετε με λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!
Tip: Αν είστε λάτρεις των πολύ καυτερών προσθέστε μαζί με τον ζωμό κότας και 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα όπως η Sriracha ή άλλη τσίλι επιλογής σας.
Σημείωση: Το φαγητό που θα σας περισσέψει διατηρείται σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο για 5 μέρες. Για να το ξαναζεστάνετε το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 1-2 κ.σ. νερό και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λουκάνικο με πιπεριά και πατάτες baby στο τηγάνι