Η εποχή προστάζει μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα παραδοσιακά γλυκά. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι συνυφασμένα με το μέλι, τα διάφορα σιρόπια και τις πιο πατροπαράδοτες γεύσεις.
Τελευταία, όμως, έδαφος ανάμεσα στα γλυκά των Εορτών κερδίζουν και τα διάφορα κέικ, όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα το οποίο πέρα από λαχταριστή σοκολάτα περιέχει και θρεπτικά φουντούκια.
Απολαύστε το!
Υλικά:
Για το κέικ
200γρ. Βούτυρο (και λίγο ακόμα για τη φόρμα)
200γρ. Ζάχαρη
100γρ. Φουντούκια, αποφλοιωμένα
120γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για τη φόρμα)
3 αυγά
100γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής, χρωματιστές τρούφες, ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Λιώστε λίγο βούτυρο και αλείψτε τη φόρμα για το κέικ. Αλευρώστε την λαδωμένη φόρμα.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει καλά. Καβουρντιστε σε ένα τηγανάκι τα φουντούκια από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Τρίψτε τα στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα με το αλεύρι. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα πιατάκι και τρίψτε τη σοκολάτα στο μπλέντερ. Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο το αλεύρι και τα αυγά, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Τελευταία ρίξτε τη σοκολάτα. Με τη μαρίζ ανακατέψτε το μείγμα από έξω προς τα μέσα. Μεταφέρετε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα.
Ψήστε για 25 με 35 λεπτά. Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν βάζετε ένα μαχαίρι μέσα του και εκείνο βγαίνει στεγνό.
Για τη διακόσμηση λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περιχύστε με αυτή το ψημένο κέικ και κάντε όποια σχέδια θέλετε με το χρώμα ζαχαραπλαστικής ή με χρωματιστές τρούφες.