Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος του)
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6-7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 5 αυγά, χτυπημένα
- 1 ½ φλ. τσαγιού ήπιας γεύσης γραβιέρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας (για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να βάλετε και μοτσαρέλα)
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη μια φόρμα ένα μεγάλο πυρέξ.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε για 2-3 λ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε όλη τη φέτα και το ½ φλ. από το κίτρινο τυρί, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μείγμα του τηγανιού με το σπανάκι, τη τριμμένη φρυγανιά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, τη πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλ. κίτρινο τυρί. Ψήνετε τη πίτα σας για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί από κάτω και ροδίσει καλά το τυρί το οποίο αν πάρει γρήγορα χρώμα το καλύπτετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Tip: Αυξήστε τη ποσότητα των τυριών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
05/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο