Η 25η Μαρτίου έχει συνδεθεί απόλυτα με τον “μπακαλιάρο”. Ένα εξαιρετικό, πολύ νόστιμο ψάρι το οποίο μαγειρεύεται για πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Όπως και αν το γευτούμε σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει για την υπέροχη γεύση του και θα το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο ως είθισται την 25η Μαρτίου, στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή για τους πιο αφράτους και τραγανούς ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο που θα σας εντυπωσιάσουν με την γεύση τους!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
- 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο multi με το ζουμάκι του
- 1 γεμάτη κ.σ. μαγιονέζα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. σόγια σος
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- μείγμα ελαιόλαδου και καλαμποκέλαιου για το τηγάνισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και, σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό γίνεται. Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το αυγό, τη σόγια σος, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
- Τα ζυμώνετε όλα μαζί καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.
- Ζεσταίνετε καλά το το λάδι, κατά προτίμηση σε φριτέζα, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε, γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Πηγή
24/03/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κροκέτες μπακαλιάρου