Πεντανόστιμα κοχυλάκια, μαγειρεμένα σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα και σουηδικά γευστικότατα κεφτεδάκια για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Μια εύκολη και απλή συνταγή που για ένα πιάτο όπου θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος για να το μαγειρέψετε και 45 λ για να το απολαύσετε στο τραπέζι σας.
Τα σουηδικά κεφτεδάκια, διάσημα σε όλο το κόσμο, είναι μικρότερα από αυτά που συνήθως φτιάχνουμε και είναι επίσης αρωματισμένα με ένα μείγμα μοσχοκάρυδου και μπαχαριού αντί για βότανα και σερβίρονται πάντα σε μια πλούσια λευκή σάλτσα με παρμεζάνα και σχεδόν πάντα με ζυμαρικά. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- Για τα σουηδικά κεφτεδάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι ψίχουλα ψωμιού 2-3 ημερών
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη ή στο μούλτι
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά,
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το ζυμαρικό και τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 1 κ.σ. Worcestershire σος
- 2-3 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 250 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας. Στη συνέχεια πλάθετε με τα χέρια σας μικρά κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας για το κάθε κεφτεδάκι 2 κ.σ. ή ένα μικρό σκούπ για παγωτό ως μέτρο προκειμένου να έχετε κεφτεδάκια ιδίου μεγέθους.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. λάδι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και τηγανίζετε, σε παρτίδες, τα κεφτεδάκια σας μέχρι να “ψηθούν” και πάρουν ένα καφετί χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σας σε πιατέλα.
- Για τη σάλτσα και τα κοχυλάκια: Στο ίδιο άδειο τηγάνι ρίχνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, τη Worcestershire σος, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τα κοχυλάκια, ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αν απαιτηθεί περισσότερο υγρό προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό ζωμό κότας προκειμένου να υπάρχουν λίγα υγρά στο σκεύος για να προσθέσετε το τυρί και τα κεφτεδάκια. Όταν είναι έτοιμο το κοχυλάκι σας προσθέτετε στο τηγάνι τη τριμμένη παρμεζάνα και τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν με τα κοχυλάκια και τη σάλτσα.
- Δοκιμάζετε τη γεύση, διορθώνετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε το φαγητό σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλετε και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα, σερβίρετε και καλή σας όρεξη!
Πηγή
05/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοχύλια με σουηδικά κεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα