Αφράτοι, πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και σταγόνες σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για μια ωραία παραλλαγή των κλασικών κουραμπιέδων που σίγουρα θα απολαύσετε. Καλά Χριστούγεννα.
Υλικά συνταγής
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος μαλακωμένο καλά (όχι λιωμένο), σε θερμοκρασία δωματίου ή σε φούρνο μικροκυμάτων
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κοφτά κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη, χοντροκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας (170 γρ.)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε την αμυγδαλόψιχα σε τηγάνι και τη καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσει το χοντροσπάτε με το πλάστη ή με μαχαίρι (όχι στο μούλτι).
- Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 13-15 λ για να αφρατέψει, ασπρίσει και έχετε μια κρεμώδες μείγμα σαν αλοιφή.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, ρίχνετε πρώτα το μισό αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια, μετά το αυγό και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή όχι σφιχτή), χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο πολύ χαμηλό, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και ισομερώς στο μείγμα. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σας σε μέτριες μπουκίτσες και τους τοποθετείτε στο μεγάλο ταψί του φούρνου το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-35 λ (ανάλογα με τον φούρνο και το μέγεθος). Οι κουραμπιέδες σας θα είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν ελαφρά και “σκάσουν”. Τους αφαιρείτε από το φούρνο και τους αφήνετε για 3-4 λ να “σταθούν”.
- Κοσκινίζετε ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο δίσκο σερβιρίσματος και απλώνετε επάνω, σε μια στρώση τους κουραμπιέδες. Κοσκινίζετε από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά για να μη διαλυθούν. Στη συνέχεια τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τους πασπαλίζετε με επιπλέον κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Αρχική ιδέα προσαρμοσμένη και φωτό από εδώ
19/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και σταγόνες σοκολάτας