Υπέροχο κοτόπουλο στήθος σε κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια και ζυμαρικό μαφαλντίνες. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα χορταστικό πεντανόστιμο πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό ζυμαρικό μαφαλντίνες (Mafaldine BARILLA) ή παπαρδέλες
- ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ζυμαρικό
- 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
- αλάτι πιπέρι
- λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του κοτόπουλου
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό, ξηρό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας («Σπιτικός» Ζωμός Κότας)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι πιπέρι
- παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε καλά τα στήθη κοτόπουλου και τα αλευρώνετε και από τις δυο πλευρές, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, το ελαιόλαδο με τις 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Προσθέτετε το σκόρδο ανακατεύετε για 1/2 λ περίπου, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να “αναπνεύσει” και εξατμισθεί το μισό αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό κότας και συμπληρώνετε με νερό, προκειμένου να καλυφθούν μέχρι τη μέση τα φιλέτα κοτόπουλου. Σιγοβράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και μείνει με λίγη σάλτσα.
- Όσο σιγοβράζει το κοτόπουλο, σε άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και πιούν τα υγρά τους.
- Μεταφέρετε το μείγμα μανιταριών στο μεγάλο τηγάνι με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, προσθέτετε το θυμάρι, τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 15 λ επιπλέον ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
- Σουρώνετε το ζυμαρικό σας το λαδώνετε ή βουτυρώνετε και το σερβίρετε σε μερίδες. Το πασπαλίζετε, προαιρετικά, με τυρί τριμμένο, από πάνω τοποθετείτε στήθος κοτόπουλου και μανιτάρια και το περιχύνετε με τη σάλτσα αλά κρεμ.
20/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ, με μανιτάρια και μαφαλντίνες