Κοτόπουλο παναρισμένο, ψημένο στο φούρνο, με ζυμαρικό φετουτσίνι και νόστιμη σος τυριού με πιπεριές και κρεμμυδάκια. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο και πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 4 μικρά στήθη κοτόπουλου φιλέτο
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 4 κ.γ. κορν φλάουερ
- 1½ φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πακέτο ζυμαρικό φετουτσίνι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζητήστε από το χασάπη σας να “χτυπήσει” ελαφρώς τα στήθη κοτόπουλου ώστε να λεπτύνουν ελαφρώς. Αν τα στήθη είναι μεγάλα κόψτε τα οριζόντια στη μέση.
- Σε ένα ρηχό πιάτο αναμιγνύετε το αλεύρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και καλύψτε καλά το κοτόπουλο με το μείγμα αλευριού και από τις δύο πλευρές.
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2-3 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι μέσα στη κατσαρόλα.
- Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι που σοτάρατε το κοτόπουλο και ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά για 3 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το μαϊντανό, μια πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 1/2 ακόμα λεπτό. Προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας που είναι αλμυρό τυρί.
- Πασπαλίζετε μέσα στο τηγάνι 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθεί με το μείγμα πιπεριάς κρεμμυδιού. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 3-4 λ μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Διαλύετε το κορν φλάουερ μέσα στη κρύα κρέμα γάλακτος και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο τηγάνι. Προσθέτετε το γάλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα για 2-4 λ. Προσθέτετε και το τυρί παρμεζάνα και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τη μισή σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα φετουτσίνι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σερβίρετε αμέσως το ζυμαρικό σας, τοποθετείτε σε κάθε πιάτο, πάνω από το ζυμαρικό ένα κομμάτι κοτόπουλου και με ένα κουτάλι το περιχύνετε με λίγη σάλτσα.
17/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο με φετουτσίνι και σος τυριού