Υπέροχα μπουτάκια κοτόπουλου με μια πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών με σκορδοβούτυρο και μυρωδάτα βότανα που θα απογειώσει τη γεύση όποιου τα δοκιμάσει. Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο που όλοι θα λατρέψουν. Με λίγα μόνο υλικά θα έχετε μια από τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε το τέλειο πιάτο για να το γευτείτε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το!
Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο
- 650-700 γρ. (8 τεμάχια) μπούτι φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα (Σε δισκάκια σε όλα τα ΣΜ)
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα
- 1,5 κ.σ. βούτυρο
- 250 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση καφέ ή άλλα επιλογής σας), κομμένα σε φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. (3-4 μέτριες σκελίδες) σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι ή 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1/2-1 κ.γ. δεντρολίβανο ή 1,5-2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Αφαιρείτε από τα μπούτια κοτόπουλου το, τυχόν, περιττό λίπος, και τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη μαζί με όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε, σε παρτίδες, τα μπούτια και από τις 2 πλευρές μέχρι να μην έχουν καθόλου ροζ στο κέντρο τους. Μην τα παραμαγειρέψετε για θα χάσουν τους ζωμούς τους. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τα διατηρείτε ζεστά.
- Για τη σάλτσα: Στο ίδιο καυτό τηγάνι προσθέτετε τη 1,5 κ.σ. βούτυρο και όταν λιώσει καλά ρίχνετε τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε και τα μαγειρεύετε για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για περίπου 1 λ ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνετε το λευκό κρασί, το αφήνετε να αναπνεύσει και μειωθεί σχεδόν στο μισό και ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Διορθώνετε το αλατοπίπερο μετά από δοκιμή και το σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ πατάτες ή τηγανιτές πατάτες και καλή σας όρεξη.
Σημείωση: Αν το θυμάρι ή το δεντρολίβανο δεν είναι στις γευστικές προτιμήσεις σας, αντικαταστήστε τα με βασιλικό και ρίγανη ή και με εστραγκόν. Επίσης αν θα σερβίρετε σε παιδιά παραλείψτε τελείως το κρασί.
Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
15/01/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με φανταστική σκορδάτη σάλτσα μανιταριών (Video)