Κοτόπουλο με πατατούλες στο φούρνο. Ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων “μαμαδίστικο” φαγητό, για να το απολαύσετε στο καθημερινό αλλά και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Χρ. Πέσκια, για να απολαύσετε ένα κλασικό πιάτο, που αποκτά μια ανεπανάληπτη νοστιμιά με μια απλή “μαρινάδα” με μέλι, μουστάρδα και χυμό πορτοκαλιού που θα περιχύσετε το κοτόπουλο!
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο, 1,5 κιλά περίπου, ολόκληρο
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1 μικρό ματσάκι θυμάρι
- 4-6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 300 ml χυμό πορτοκαλιού
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε καλά το μέλι, τη μουστάρδα και 40ml από τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μείγμα μελιού που ετοιμάσατε.
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις στρώνετε στη βάση ενός ταψιού μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο και περιχύνετε το φαγητό σας με τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας και το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε το φαγητό σας στο φούρνο για περίπου 60 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο το φαγητό να σταθεί για 5 λ, το σερβίρετε αμέσως ζεστό και καλή σας όρεξη.
Πηγή
03/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με πατατούλες στο φούρνο