Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες Ένα πολύ απλό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια ολόκληρα κομμένα στα 2
- 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί ντομοτάκια κονκασέ
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
- 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. χυλοπίτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρετε στη κατσαρόλα σε ζεστό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπούτια του κοτόπουλου για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε το βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και το μαϊντανό. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.
- Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.
- Μεταφέρετε τις στραγγισμένες χυλοπίτες στη κατσαρόλα με το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το φαγητό και προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση: Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που βράσατε τις χυλοπίτες και αν απαιτηθεί το προσθέτετε στη κατσαρόλα με το μείγμα κοτόπουλου όταν θα ρίξετε και τις στραγγισμένες χυλοπίτες για να καλυφθούν καλύτερα με το ζωμό.
27/09/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες