Στήθος κοτόπουλου σνίτσελ, σε σάλτσα ντομάτας, καλυμμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, συνοδευμένο με μακαρόνια. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα πεναντόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι που θα λατρέψουν για την υπέροχη γεύση του, μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 4 μέτρια μονά στήθη κοτόπουλου φιλέτο (2 διπλά στήθη κομμένα στα 2)
- αλάτι πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 ½ φλ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί (θρυμματισμένα στο multi)
- 2-3 πρέζες πάπρικα ή μοσχοκάρυδο ή κάρυ ή άλλα αποξηραμένα βότανα επιλογής σας (προαιρετικά)
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ½ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, έτοιμη εμπορίου (ή σπιτική, βλέπε συνταγή εδώ)
- 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα προαιρετικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 10 ή 6
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε δυο λαδόκολες και τα χτυπάτε να λεπτύνουν και γίνουν πλακέ. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, σε δεύτερο χτυπάτε καλά τα αυγά και σε τρίτο ρίχνετε τα ψίχουλα ψωμιού τα οποία αναμιγνύετε (προαιρετικά) με μπαχαρικά ή/και βότανα επιλογής σας.
- Βουτάτε κάθε κομμάτι με τη σειρά πρώτα στο αλεύρι, τα τινάζετετε καλά να φύγει το περίσσιο, μετά στα αυγά, τινάζετε και τέλος στα ψίχουλα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα μεταφέρετε σε σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε για 30 λ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
- Εν τω μεταξύ αν φτιάξετε τη δική σας σάλτσα ντομάτας ξεκινήστε με τη παρασκευή της, φροντίζοντας να μείνει σχεδόν με το λαδάκι της. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα σνίτσελ κοτόπουλου γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα φροντίζοντας να μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.
- Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα έτοιμα σνίτσελ σε πιατέλα και μέσα στο ζεστό τηγάνι βάζετε την έτοιμη σάλτσα (εμπορίου) ντομάτας ή μεταφέρετε τη δική σας ζεστή σάλτσα ντομάτας. Μόλις ζεσταθεί καλά η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλότερο επίπεδο.
- Πάνω από τη σάλτσα τοποθετείτε τα σνίτσελ κοτόπουλου, στρώνετε πάνω από το καθένα από 1 φέτα μοτσαρέλας και πάνω από τη μοτσαρέλα πασπαλίζετε ισομερώς τη παρμεζάνα. Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι του και το αφήνετε στη χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
- Εν τω μεταξύ έχετε βράσει σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σας, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε ζεστά σε 4 πιάτα. Πάνω από κάθε μερίδα βάζετε από ένα σνίτσελ κοτόπουλου με το τυρί προς τα επάνω μαζί με τη σάλτσα του. Πασπαλίζετε, προαιρετικά με επιπλέον παρμεζάνα, γαρνίρετε με λίγα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και σερβίρετε.
30/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με μακαρόνια