[*][*]
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, μαριναρισμένο με μουστάρδα και δεντρολίβανο στη σχάρα. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές, μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 1/3 φλ. μουστάρδα Dijon
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
- 1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
- 2 κιλά κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες [*]
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε στο multi τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε να συνδυαστούν καλά όλα μαζί. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το βάζετε στο μπολ και τα ανακατεύετε να αλειφτούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε για 5-6 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω στη σχάρα του φούρνου και το αλείφετε με τυχόν περίσσευμα μαρινάδας και ψήνετε για 50 λ περίπου μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, χωρίς όμως να χάσει τους ζωμούς του. Σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο και απολαύστε το με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
[*] Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με 2 κιλά κομμάτια κοτόπουλου αρεσκείας σας. [πόδια ή στήθη ή φτερούγες κοτόπουλου.]
Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλό σας με συνοδευτικό επιλογής σας (Σας προτείνουμε συνοδευτικά εδώ)
03/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο μαριναρισμένο στη σχάρα
[*]Source link