[*][*]
Κις λορέν!!! Πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα, γεμισμένη με ζαμπόν, μπέικον και λιωμένα τυριά… για να ξεφύγετε από τις πατροπαράδοτες ελληνικές πίτες… Μια υπέροχη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία που αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- Υλικά για τη ζύμη τάρτας μπριζέ (βλέπε υλικά εδώ) [*]
- 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 80 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή κύβους
- 1 ½ φλ. τσαγιού κίτρινα τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα, ένταμ, γκούντα)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 3 αυγά
- αλάτι – πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ για τη τάρτα (βλέπε οδηγίες εδώ) τη ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει (προσοχή μη καεί) τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς τη προσθήκη λαδιού ή βουτύρου και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
- Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά, αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών) το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε στη προψημένη ζύμη το μπέικον και το ζαμπόν και από πάνω προσθέτετε το μείγμα των αβγών με τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
- Ψήνετε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ περίπου, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε για 5-10 λ να “ξεκουραστεί” και τη σερβίρετε.
[*] Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζύμη τάρτας μπριζέ με “Φρέσκια Ζύμη για Τάρτα Pillsbury” με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τη προψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
20/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και τυριά
[*]Source link