Ποιος από εσάς, μικρός και μεγάλος δεν αγαπά τα κεφτεδάκια που μπορείτε να τα απολαύσετε τηγανιτά σαν τον ιδανικό μεζέ με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή κοκκινιστά στη κατσαρόλα με πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά για το τέλειο καθημερινό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια κοκκινιστά με πελτέ και πατατούλες που λιώνουν στο στόμα, ψημένα στο φούρνο, που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια
- 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.σ. ξίδι κόκκινο
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Ξεκινάτε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λ, το στύβετε καλά και το τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας για 5 λ. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Για τις πατάτες: Καθαρίζετε και κόβετε κυδωνάτες τις πατάτες, τις ρίχνετε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνετε. Τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο, τις ανακατεύετε με τα χέρια σας και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ.
- Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λ, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. και μετά προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες, μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό σας για επιπλέον 40 λ. Καλή σας όρεξη.
Funky Cook-Food blegger από πηγή
08/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια με πατατούλες στο φούρνο