Για τα κεφτεδάκια
Bάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι για να σπάσουν οι ίνες του και να μαλακώσει.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, αλέθουμε την ψίχα σε ψίχουλα και την κρατάμε στην άκρη.
Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα ρίχνουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε το αβγό τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε τον κιμά να βραχεί καλά με τα υγρά του μείγματος και να αλλάξει χρώμα.
Τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα του ψωμιού για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.
Δουλεύουμε λίγο ακόμα το μείγμα μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι του κιμά, να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο πολύ θα μοσχοβολούν τα κεφτεδάκια στο γιουβέτσι.
Στη συνέχεια, πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα πατάμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες να πλατύνουν.
Χωρίς να τα αλευρώσουμε, τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 1½ λεπτό από κάθε πλευρά.
Εναλλακτικά, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα, για 15 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Για τη σάλτσα
Πολτοποιούμε τα ντοματάκια στο μπλέντερ ή χρησιμοποιούμε αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας τριμμένης ντομάτας.
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζεστό νερό, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
Για το γιουβέτσι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος για γιουβέτσι (30 εκ.) να κάψει για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα με προσοχή την καυτή αραιή σάλτσα και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κεφτεδάκια και τα κομμάτια τυριού και ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε λίγο το ζουμερό κριθαράκι και σβήνουμε το φούρνο.
Αφήνουμε το γιουβέτσι σε σβηστό φούρνο για 10-15 λεπτά, να σταθεί και να μελώσει το ζυμαρικό.
Σερβίρουμε ζεστά τα κεφτεδάκια γιουβέτσι όσο ακόμη το κριθαράκι είναι ζουμερό και σπυρωτό.
Όταν σβήσουμε το φούρνο, το κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό για να μελώσει στη συνέχεια αλλά να παραμείνει σπυρωτό στο σερβίρισμα.