Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί που λιώνει στο στόμα και σπαγγέτι σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας. Μια χρονοβόρα αλλά εύκολη συνταγή για ένα πιάτο εξαιρετικής γεύσης, πεντανόστιμο και χορταστικό που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη αποξηραμένη
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 2 φέτες ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο και στυμμένο καλά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Για τη γέμιση στα κεφτεδάκια:
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή προβολόνε κομμένο σε 12-14 κυβάκια
- Για το τηγάνισμα:
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- Για συνοδευτικό σπαγγέτι με σάλτσα:
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- Έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό εμπορίου ή 1/2-1 δόση σπιτική σάλτσα ντομάτας-βασιλικού (υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ )
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα αναμιγνύετε καλά, ζυμώνοντάς τα με τα χέρια για αρκετή ώρα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λ περίπου να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Μετά βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το ξαναζυμώνετε και πλάθετε 12-14 στρογγυλά κεφτεδάκια. Κάνετε σε κάθε κεφτεδάκι από ένα βαθούλωμα στο κέντρο με το δάχτυλό σας βάζετε μέσα ένα κυβάκι τυριού και το κλείνετε πάλι καλά ώστε να “φυλακισθεί” το τυρί στο κέντρο. Ξαναδίνετε στα κεφτεδάκια, πλάθοντάς τα, στρογγυλό λείο σχήμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε λίγο σπορέλαιο, σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, σταδιακά 4 τη φορά για να μη πέσει η θερμοκρασία, για 5 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ” όλες τις πλευρές. Μετά τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και λιώσει καλά το τυρί.
- Για το συνοδευτικό σπαγγέτι και τη σάλτσα ντομάτας: Φτιάχνετε μισή δόση σάλτσας ντομάτας με βασιλικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Την αφήνετε να βράσει, να σωθούν τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι της.
- Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνει η σάλτσα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το σπαγγέτι σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά, το ξαναρίχνετε πάλι στην άδεια κατσαρόλα που το βράσατε και το περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν οι γεύσεις και η σάλτσα καλύψει καλά το σπαγγέτι.
- Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το φούρνο,τα αφήνετε 3 λ περίπου να σταθούν και τα σερβίρετε με το σπαγγέτι καλυμμένο με τη σάλτσα ντομάτας, βασιλικού. Πασπαλίζετε το σπαγγέτι, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί επιλογής σας.
Tip: Για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια σας να να ψήσετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάσατε) γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μέσον του ψησίματος.
Βασική ιδέα φωτογραφία:sheknows.com
01/06/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και σπαγγέτι σε σάλτσα ντομάτας