Πεντανόστιμοι, λαχταριστοί κεφτέδες εμπλουτισμένοι με ανθότυρο ή ρικότα για να τους κάνει πιο αφράτους μαζί με ταλιατέλες σε σάλτσα ντομάτας με τυρί φέτα. Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα χορταστικό πιάτο με εξαιρετική γεύση, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ιδανικό για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά συνταγής
- Για τους κεφτέδες
- 500 γρ. κιμά, κατά προτίμηση 250 γρ. μοσχαρίσιο+250 γρ. χοιρινό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι
- 3 φέτες ψωμί, μόνο τη ψίχα, 120 γρ. περίπου σύνολο, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
- 1 μεγάλο αυγό
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου ή 1-2 κ.γ. αποξηραμένο
- 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κ.σ. ξύδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ανθότυρο ή ρικότα
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το ζυμαρικό και τη σάλτσα
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1¾-2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή σπιτική συνταγή εδώ
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- χοντρό αλάτι, πιπέρι
- ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα στο σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Για τους κεφτέδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το ανθότυρο, το αλεύρι και το λάδι για το τηγάνισμα και τα ζυμώνετε πολύ καλά, για αρκετή ώρα να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα το ανθότυρο και συνεχίζετε το ζύμωμα για λίγο να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
- Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες μεγέθους καρυδιού ή και λίγο μεγαλύτερους και τους αλευρώνετε απ” όλες τις πλευρές, “τινάζοντας” το περίσσιο αλεύρι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, σοτάρετε τους κεφτέδες για 5-6 λ ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα απ” όλες τις πλευρές. “Σβήνετε” με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το ζωμό κότας και τη σάλτσα ντομάτας. Μειώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 8-10 λ ή μέχρι να γίνουν.
- Για το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ, έχετε βάλει τις ταλιατέλες να βράσουν σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, για τα 3/4 περίπου του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μετά τις μεταφέρετε από τη κατσαρόλα που τις βράσατε μέσα στη κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να βράσουν καλά οι ταλιατέλες.
- Αν τις θέλετε πιο πολύ βρασμένες προσθέτετε σταδιακά λίγο από το νερό που τις βράσατε. Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά προσθέτετε τη τριμμένη φέτα και λίγο πιπέρι, ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το φαγητό σας να βράσει μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί με τη σάλτσα ντομάτας. Το αποσύρετε αμέσως και το σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βασική ιδέα και photo εδώ
03/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτέδες με ανθότυρο και ταλιατέλες σε σάλτσα ντομάτας με φέτα