Κεφτέδες κοτόπουλου με παρμεζάνα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο που θα το απολαύσετε εσείς και οι μικροί μας φίλοι.
Υλικά συνταγής
- Για τους κεφτέδες:
- 1200 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 150 γρ. παξιμάδι θρυμματισμένο στο μούλτι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό ψιλοκομμένο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
- αλάτι πιπέρι
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Για τους κεφτέδες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους αραδιάζετε στο ταψί. Τους ψήνετε στο κατώτερο μέρος του φούρνου για 45-50 λ μέχρι να ροδίσουν.
- Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό.
- Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και προσθέτετε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λ περίπου.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και σερβίρετε τους κεφτέδες με μπόλικη σάλτσα, πασπαλισμένους με λίγη ακόμα παρμεζάνα.
Πηγή
06/04/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτέδες κοτόπουλου με παρμεζάνα