Η κρούστα
Βάζουμε σε ένα μπολ την κομματιασμένη κουβερτούρα τα φουντούκια και την ζάχαρη.
Το μίγμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.
Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.
Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα.
Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μίγματος.
Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.
Ψήσιμο-χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος .