Πεντανόστιμο, κατσικίσιο Πασχαλινό μπουτάκι που λιώνει στο στόμα, με μελωμένες πατατούλες, ψημένα στη λαδόκολλα. Πλησιάζει το Πάσχα και εσείς δεν έχετε σκοπό να στήσετε σούβλα για να σουβλίσετε τον οβελία; Κανένα πρόβλημα.. σας δίνουμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για να πεντανόστιμο κατσικάκι στο φούρνο που θα κλέψει τις γευστικές εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2½ κιλά
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. κρέμα σκόρδου ή 1-1,5 κ.σ. τριμμένο σκόρδο
- 2 λεμονιών το χυμό και το ξύσμα
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ.θυμάρι ξερό
- 1½ κιλό μέτριες πατάτες καθαρισμένες, ολόκληρες αν είναι μικρές κομμένες στη μέση αν είναι μεγάλες
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
- 2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε, το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και μετά, τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μίγμα του τυριού.
- Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα τυριού. Αλατοπιπερώνετε και τις πατάτες, τις περιχύνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζετε και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.
- Τυλίγετε τη λαδόκολλα και την ασφαλίζετε με σπάγγο μαγειρικής. Βάζετε το πακέτο στο μεγάλο ταψί του φούρνου και ψήνετε το φαγητό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό και καλή όρεξη!
Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου από εδώ
01/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κατσικίσιο μπουτάκι με πατάτες στη λαδόκολλα