Πεντανόστιμο αρωματικό κατσικάκι με σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με τραγανές πατάτες. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και του καλεσμένους σας. Μια πολλή εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- Για το κατσικάκι
- 2 κιλά κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 λεμονιού τον χυμό
- 80 ml κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον άνηθο για το σερβίρισμα
- Για τις πατάτες
- τραγανές πατάτες (δείτε συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κατσικάκι: Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το κατσικάκι σε δόσεις και το σοτάρετε για 5-6 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει απ” όλες τις πλευρές.
- “Σβήνετε” με τον χυμό λεμονιού, ρίχνετε και το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου 2 λ. Μετά προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο του κρέατος, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτετε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με την κρέμα γάλακτος, και τον άνηθο, ανακατεύετε, μειώνετε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
- Για τις πατάτες: Παράλληλα με το κρέας, ετοιμάζετε τις πατάτες στο τηγάνι ή το φούρνο και τις σερβίρετε μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του πασπαλισμένα με λίγο άνηθο. Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες.
Πηγή
13/06/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κατσικάκι με σάλτσα μανιταριών στην κατσαρόλα