Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη, πανεύκολη και εξαιρετικά γρήγορη στην παρασκευή της καρμπονάρα; Εδώ σας δίνουμε μια πραγματικά εύκολη συνταγή για να απολαύσετε, όλοι εσείς που λατρεύετε τις μακαρονάδες αλλά και εσείς που δεν σας περισσεύει χρόνος μαγειρική, την απόλυτη μακαρονάδα καρμπονάρα έτοιμη σε .30 λ στο πιάτο σας!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. σπαγγέτι
- 10-12 λευκά μανιτάρια
- 6 φέτες μπέικον
- 4-5 κ.σ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 250 ml κρέμα γάλακτος light
- 100 ml κρασί λευκό
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κ.γ. αποξηραμένο
- 6-7 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό 1 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στην συσκευασία του. Κρατάτε 1 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε και τα στραγγίζετε. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το σπαγγέτι ετοιμάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε σε κομματάκια μεγέθους ζαριού το μπέικον. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε πρώτα το μπέικον μέχρι να αλλά χρώμα και γίνει τραγανό.
- Μετά ρίχνετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για λίγο, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
- Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 3 λ από την ώρα που θα πάρει βράση η κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτετε στο τηγάνι το στραγγισμένο σπαγγέτι σας μαζί με λίγο νερό από αυτό που κρατήσατε από το βράσιμό τους και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως την καρμπονάρα σας πασπαλισμένη με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
05/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Καρμπονάρα νόστιμη εύκολη και γρήγορη