Βάζουμε σε ένα μπολ το χοντρό σπασμένο πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό, ίσα να το καλύπτει.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το πλιγούρι να σταθεί για 10–15 λεπτά, να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουνε την οξύτητα και το αλάτι.
Σκεπάζουμε την καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να μαριναριστεί.
Λίγο πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με ρώγες σταφυλιού και κεράσια.
Τη σερβίρουμε δροσερή, σαν ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Προτεινόμενες συνταγές