Αυτή την περίοδο τα μήλα έχουν την τιμητική τους, οπότε καλό είναινα τα αξιοποιούμε με όποιον τρόπο μπορούμε! Εξαιρετικά εύκολο και νόστιμο είναι το κέικ μήλου με γλάσο λεμονιού. Μέσα σε μία μόνο ώρα θα είναι έτοιμο, ενώ η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά του!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. φαρίνα
(προαιρετικά και σε όποιον αρέσει μπορεί να προσθέσει ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα ή αμύγδαλα)
Για το γλάσο:
1 κ.σ. λεμόνι
1 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Για το γλάσο λεμόνι:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.
Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.