Στην έκθεση, το WEF είπε ότι βοήθησε περισσότερους από 7.000 αγρότες πιπεριάς τσίλι να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αγροτεχνολογίας στην πρώτη φάση του έργου «Saagu Baagu» («agriculture advancement» στο Τελούγκου) που υλοποιείται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Telangana στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AI for Agriculture Innovation (AI4AI).
Αυτές οι υπηρεσίες αγροτεχνολογίας περιλαμβάνουν συμβουλές που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, δοκιμές εδάφους, δοκιμές ποιότητας παραγωγής και ηλεκτρονικό εμπόριο—όλα στην πιλοτική φάση του έργου. Η πολιτειακή κυβέρνηση σχεδιάζει να κλιμακώσει τις υπάρχουσες και πρόσθετες υπηρεσίες αγροτεχνολογίας στη φάση ΙΙ (από το 2023 και μετά) σε 20.000 αγρότες τσίλι και φιστικιού σε τρεις περιοχές. Η ψηφιακή δημόσια υποδομή θα εισαχθεί επίσης στη φάση ΙΙ, ενώ στη φάση ΙΙΙ (έως το 2025), ο στόχος είναι να προσεγγιστούν 100.000 αγρότες. Το έργο ξεκίνησε το 2022 και υλοποιείται από την Digital Green (σε κοινοπραξία με τρεις startups αγροτεχνολογίας) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.
Σύμφωνα με το WEF, η έκθεση του έργου μπορεί να χρησιμεύσει ως εγχειρίδιο για τις κυβερνήσεις για να ενδυναμώσουν το τοπικό τους αγροτεχνικό οικοσύστημα και να ενισχύσουν τους μικροκαλλιεργητές. «Καθώς ο επείγων χαρακτήρας της κλιματικής κρίσης γίνεται πιο εμφανής και οι συγκρούσεις και οι φυσικές καταστροφές συνεχίζουν να καταστρέφουν τις κοινότητες, απειλώντας την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η βιομηχανία δέχεται αυξανόμενη πίεση να υιοθετήσει βιώσιμες πρακτικές και να ανανεώσει τα χαρτοφυλάκια της», αναφέρει το φόρουμ στην έκθεση. «Συνεπώς, η γεωργία έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική αρένα με επενδυτικές ευκαιρίες και καινοτόμες λύσεις, καθιστώντας την ελκυστικό τομέα για τεχνογνωσία και επιχειρηματικά μυαλά», πρόσθεσε.
Ανέφερε ότι η πρωτοβουλία AI4AI στοχεύει να μεταμορφώσει τον αγροτικό τομέα στην Ινδία, προωθώντας τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών. Αν και αυτές οι τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας, συχνά χαρακτηρίζονται από κατακερματισμένη τεχνολογική υποδομή, υψηλό κόστος λειτουργίας, έλλειψη πρόσβασης σε δεδομένα και περιορισμένη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, ενώ παρεμποδίζουν την κλίμακα του αντίκτυπού τους. «Το AI4AI αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις για την κλιμάκωση των αναδυόμενων τεχνολογιών και βρίσκεται στην καρδιά του έργου «Saagu Baagu»», ανέφερε το WEF.
Το WEF περιέγραψε αυτό το έργο ως παράδειγμα μετασχηματισμού της γεωργικής αλυσίδας αξίας, εστιάζοντας στη διευκόλυνση της παροχής γεωργικών υπηρεσιών στον τελικό πελάτη μέσω διοικητικής και πολιτικής υποστήριξης και ψηφιακής δημόσιας υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των «Agriculture Data Exchange» και «Agritech Sandbox».
«Απαιτείται επίσης εστίαση στις αλυσίδες αξίας για να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες είναι εστιασμένες, οργανωμένες και προσανατολισμένες στα αποτελέσματα», δήλωσε ο Purushottam Kaushik, Επικεφαλής του WEF’s India Revolution.
Κοινοποιήστε το:
Διαβάστε Επίσης