Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Οι γαλοπούλες και τα κοτόπουλα έχουν τη τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι και μάλιστα γεμιστά όπως το απαιτεί το έθιμο. Μια συνταγή για τη παραδοσιακή ελληνική γέμιση, που μπορείτε να τη φτιάξετε με γαλοπούλα ή με κοτόπουλο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- Για μια γαλοπούλα 4-5 κιλά
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 3/4 φλ.τσ. ρύζι μισοβρασμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10-12 κάστανα ψημένα
- 3/4 φλ. τσ. σταφίδα μαύρη
- 1/2 φλ. τσ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο
- 1 1/2 φλ. τσ. Μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- τα σικοτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι πιπέρι
20/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Η τέλεια παραδοσιακή γέμιση γαλοπούλας ή κοτόπουλου
You cannot copy content of this page