Τα ζυμαρικά είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις τετριμμένες επιλογές και να δοκιμάσετε νέα πιάτα, τότε σας προτείνουμε τα ραβιόλια. Ανήκουν στην κατηγορία των ζυμαρικών που θα τα βρείτε στο εμπόριο με γέμιση είτε τυριού είτε μανιταριών, αλλά πάντα υπάρχει η επιλογή να τα φτιάξετε μόνες σας και να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε!
Υλικά
1 συσκευασία ραβιόλια
2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ρυθμίζουμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
Βράζουμε τα ραβιόλια σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 8 λεπτά περίπου. Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη ανακατεύουμε τα ραβιόλια μαζί με το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ταψί, αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Διαβάστε επίσης
Pasta με σπανάκι και μανιτάρια – Μια αλλιώτικη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών
Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Σας έχουμε τη συνταγή για τραγανό μιλφέιγ με κρέμα φράουλας