Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το να φτιάξουν σνίτσελ ολόκληρο… βουνό. Κι όμως πρόκειται για το πιο εύκολο πράγμα στη μαγειρική αρκεί να έχετε καλό κρέας και όρεξη.
Καταρχάς για να είναι πετυχημένο σνίτσελ πρέπει το κρέας – ό,τι κι αν επιλέξετε να είναι ισόπαχο. Αν δεν το αγοράσετε έτοιμο (που είναι προτιμότερο), μπορείτε να κόψετε μ΄ένα μαχαίρι του σεφ ισόπαχες φέτες μοσχαριού, φιλέτου κοτόπουλου, γαλόπούλας ή χοιρινού και ακολούθως να τις βάλετε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ή μεμβράνες και να τις χτυπήσετε με βαρύ αντικείμενο, μπάτη ή σφυρί, ώστε να πλατύνει και το πάχος του να γίνει περίπου κάτι λιγότερο από μισό εκατοστό. Είναι σημαντικό να είναι ισόπαχο το σνίτσελ και να μην κάνετε τρύπες.
Tip: Eναλλακτικά μπορείτε το στήθος κοτόπουλου να το κόψετε κομματάκια και να φτιάξετε με τον τρόπο που ακολουθεί κοτομπουκιές!
Υλικά για το πανάρισμα
-Φρυγανιά (μπορείτε είτε να παρετε έτοιμη, είτε να τρίψετε φρυγανιές αν έχετε σπίτι ή φρυγανισμένο ψωμί)
-Αλεύρι
-Αυγα (2-3 ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος)
-Αλάτι Πιπέρι
-Ξύσμα Λεμονιού
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές. Χτυπάμε τα αυγά καλά σ΄ένα βαθύ και πλατύ σκεύος. Σ΄ένα ταψάκι τοποθετούμε το αλεύρι στη μία πλευρά και στην άλλη τη φρυγανιά. Μέσα στη φρυγανιά ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε το κρέας καλά και εν συνεχεία το βουτάμε μέσα στα χτυπημένα αυγά. Ακολούθως το περνάμε από την φρυγανιά μέχρι αυτή να κολλήσει σε όλα τα σημεία του κρέατος.
Στο τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και προσεκτικά ακουμπάμε το παναρισμένο κρέας, αναποδογυρίζοντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθεί! Αφαιρούμε τα σνίτσελ και τα βάζουμε να ξεκουραστούν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε είτε με τηγανητές πατατες είτε με ρύζι.
Ιδέα για dip! Αν έχετε γιαούρτι στο σπίτι, βάλτε όση ποσότητα επιθυμείτε σ΄ένα μπολ, προσθέστε λίγη μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι και ανακατέψτε!