Τώρα που ο καιρός άλλαξε λιγάκι και με τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, είναι ιδανική ευκαιρία να μείνουμε σπίτι και να ετοιμάσουμε τη μανιταρόσουπα που θα σας δείξουμε σήμερα.
Μελέτη του πανεπιστημίου Τufts στη Μασαχουσέτη υποστηρίζει ότι η συχνή κατανάλωση μανιταριών τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικότερα, τα μανιτάρια αυξάνουν τα επίπεδα των κυτοκινών, πρωτεϊνών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού απέναντι στους ιούς και τις λοιμώξεις.
Υλικά
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 λίτρο ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
¼ κούπας χυμό λεμονιού
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπαμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.