Ήταν τον 17ο αιώνα όταν υπάλληλοι της εταιρείας εμπορίου τροφίμων και πρώτων υλών British East India Company ανακάλυψαν το Punch: Έναν σαγηνευτικό συνδυασμό αλκοολούχων ποτών, στα οποία πρόσθεταν λίγο νερό, λεμόνι, ζάχαρη και μπαχάρια για να δημιουργήσουν ένα ποτό συνώνυμο με τις γιορτές και την καλή διάθεση που σύντομα έγινε δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη.
Την καλύτερη εκδοχή αυτού του Punch προτείνει σε άρθρο της η Martha Stewart, συνδυάζοντας το ρόδι, το λεμόνι και το cranberry!
Υλικά:
2 κούπες παγωμένο χυμό ρόδι, χωρίς ζάχαρη
1 κούπα παγωμένο χυμό cranberry
1 κούπα βότκα
1 κούπα Cointreau (ή άλλο λικέρ με γεύση πορτοκάλι)
1 κούπα παγωμένη σόδα
½ κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (από 2 ή 3 λεμόνια)
½ κούπα απλό σιρόπι για ποτά
Φρέσκα cranberries που έχετε ρίξει να παγώσουν μέσα σε παγάκια
Οδηγίες
Συνδυάστε τους χυμούς ροδιού και cranberry, τη βότκα, το Cointreau, την σόδα, τον χυμό λεμονιού και το απλό σιρόπι σε ένα μπολ για punch. Γεμίστε τα ποτήρια με παγάκια μέσα στα οποία έχετε βάλει cranberry για εντυπωσιακή παρουσίαση και σερβίρετε!
Εις υγείαν!
Διαβάστε ακόμα:
«Tα κλικ της μοναξιάς…»: Γράφει ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας
Γιώργος Χρανιώτης: “Βαριέμαι το Survivor, δεν θέλω να το ξαναζήσω”
Η Μεγάλη Απάτη: Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει με Τζέισον Στέιθαμ στα καλύτερά του και ανατρεπτικό Χιού Γκραντ!