Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, οι ρεβιθοκεφτέδες -γνωστά και ως φαλάφελ- αποτελούν μία ιδανική επιλογή για το τραπέζι. Εξαιρετικά θρεπτικοί, πεντανόστιμοι και θα τους λατρέψουν ακόμα και οι πιο «δύσκολοι».
Εμείς βρήκαμε μία φανταστική συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη και σας την προτείνουμε.
Τι θα χρειαστείτε
- 700 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
- ¼ μάτσου δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 κ.γ. βασιλικός, ξερός
- 2 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλα, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ψωμί, θρυμματισμένο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Στο πολυκοπτικό, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν πάστα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το βασιλικό, το θυμάρι, το ψωμί και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30-35 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το λάδι.
Γεμίζουμε ένα σκεύος με αρκετό αλεύρι και πανάρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες.
Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τους αποσύρουμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Διαβάστε επίσης:
5 συναρπαστικά βιβλία που θα μας συντροφεύσουν στις πασχαλινές διακοπές
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Υπό κράτηση για δύο σεξουαλικές επιθέσεις