Η πιο ερωτική ημέρα του χρόνου πλησιάζει και το Infowoman.gr σάς προτείνει την απόλυτα αφροδισιακή συνταγή που του εκμυστηρεύτηκε ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Λαΐδης.
Ο Γιώργος Λαΐδης έχει καταφέρει να μαγειρέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και είναι ο Head Chef του εστιατορίου ILIADIS στη Μόσχα. Από τα 20 του είχε πάρει απόφαση ότι θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται…στα πιάτα του!
Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει «Χτένια με μανταρίνι και λικέρ μαστίχα», μία συνταγή που θα ξυπνήσει την ερωτική σας φαντασία!
Υλικά
4 τεμ. xτένια χωρίς το κέλυφος (100γρ)
50 γρ. μανταρίνι καθαρισμένο
15 ml λικέρ μαστίχα
10ml ελαιόλαδο
10ml χυμό λεμόνι
10ml χυμό πορτοκάλι
15 φύλλα κόλιανδρου
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα χτένια σε μικρά κομμάτια πάχους 1 εκατοστό
Βάζουμε τα κομμάτια από τα χτένια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του
Περιμένουμε περίπου 3 λεπτά για να «ψηθούν» τα χτένια μας
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το λικέρ μας και αλατίζουμε
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μανταρίνι και το βάζουμε στο μπολ μας μαζί με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ και γαρνίρουμε με ξύσμα μανταρίνι και μερικά φύλλα κόλιανδρου
Καλή επιτυχία !