Προτεινόμενα ψάρια για ζωμό ψαριού, σφυρίδα, ροφός, σκορπίνα, χριστόψαρο, πεσκανδρίτσα.
Πλένουμε πολύ καλά τα κόκκαλα και το κεφάλι ψαριού να μην έχουν καθόλου αίμα.
Τα βάζουμε σε βαθιά και στενή κατσαρόλα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα προσθέτουμε.
Προσθέτουμε 1½ με 2 λίτρα λίτρο κρύο νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
Αφήνουμε να πάρει βράση ο ζωμός και ξαφρίζουμε την επιφάνεια ώστε να βγει διάφανος στο τέλος.
Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε χωρίς έντονο βρασμό για 35′.
Σουρώνουμε τον ζωμό σε σινουά και πιέζουμε όλα τα υλικά να πάρουμε όλο το υγρό.
Χρησιμοποιούμε τον ζωμό ψαριού για συνταγές με θαλασσινά ώστε να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού.
Συντηρείται σκεπασμένος για 2 ημέρες στο ψυγείο ή σε παγοθήκες στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα.