Γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά, ξεκουράζεσαι λιγάκι και έρχεται η ώρα για το βραδινό τσιμπολόγημα. Με την κούραση που έχεις σίγουρα δε θέλεις να περάσεις την ώρα σου στην κουζίνα.
Αυτή η συνταγή που θα σου δείξουμε σημερα θα δώσει τη λύση στο πρόβλημά σου. Όχι μόνο θα απολαύσεις ένα γρήγορο και εύκολο βραδινό σνακ αλλά θα έχεις έτοιμο και το κολατσιό σου για την επόμενη μέρα ατο γραφείο.
Υλικά
6 αυγά
3 φλ. γάλα
1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε. Προσθέτουμε τον δυόσμο. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.