Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα γευστικότατο, αφράτο και δροσερό κορμό με γέμιση μπισκότα κανέλας και κρέμα σαντιγί, με επικάλυψη σοκολάτας, γαρνιρισμένος με φιλέ αμυγδάλου.
Υλικά για 3 μικρούς κορμούς
Υλικά συνταγής
- Για τη γέμιση:
- 27 στρογγυλά μπισκότα κανέλας (ή άλλα προτίμησής σας)
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, κρύα
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
- λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπόλ και τα χτυπάτε με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
- Σε άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα, βουτάτε μέσα ένα μπισκότο τη φορά και τα τοποθετείτε πάνω στο πάγκο εργασίας μας, στρωμένο με λαδόκολα. Πάνω από κάθε μπισκότο βάζετε από 1 κοφτή κ.σ. σαντιγί.
- Συνεχίζετε κατά αυτόν το τρόπο μέχρις ότου ο κάθε κορμός σας να αποτελείται από 9 μπισκότα συνολικά. Τοποθετείτε το κάθε κορμό σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολα και τον καλύπτετε καλά γύρω γύρω με σαντιγί. Φτιάχνετε και τους 3 κορμούς, τους τυλίγετε σε ρολό σε ένα κομμάτι λαδόκολα (έναν τη φορά ξεχωριστά) και τους τοποθετείτε στη κατάψυξη για 3 ώρες.
- Για την επικάλυψη: Τοποθετείτε τα κομματάκια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος σε μικρό αντικολλητικό σκεύος και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.
- Βγάζετε τους κορμούς από τη κατάψυξη, τους καλύπτετε με τη σοκολάτα, τους πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα φιλέ αμυγδάλου και τους ξαναβάζετε στη κατάψυξη μέχρι να “σφίξει” η σοκολάτα. Μετά κόβετε τους κορμούς σε διαγώνιες φέτες και σερβίρετε.
Μπισκότα κανέλας βρήκα της Αλλατίνη. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλα.
Πηγή
15/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα