Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman.gr την πιο εύκολη και τέλεια συνταγή για κουραμπιέδες. Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικιός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός σεφ προτείνει τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές, τις οποίες ανεβάζει σε βίντεο στο κανάλι του στο youtube “COOKING ACT”.
Στο Infowoman.gr έδωσε συνταγή για παραδοσιακούς και μυρωδάτους κουραμπιέδες, για περίπου 25 με 30 κομμάτια. Εύκολα και γρήγορα η χριστουγεννιάτικη μας συνταγή θα είναι ένας φανταστικός τρόπος να χαρούν και να διασκεδάσουν μικροί μεγάλοι στην κουζίνα μέσα στις γιορτές!!!!
ΥΛΙΚΑ (για 25-30 κουραμπιέδες)
• 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 130γρ. άχνη ζάχαρη
• Χυμό από 1 λεμόνι
• ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 150γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
• Ανθόνερο
• Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1ο
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν όψη σαντιγί.
ΒΗΜΑ 2ο
Μεταφέρουμε το χτυπημένο βούτυρο με την άχνη σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα σταδιακά ξεκινώντας από το αλεύρι. Πλάθουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.
ΒΗΜΑ 3ο
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC, στον αέρα για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4ο
Αφού ξεφουρνίσουμε τους κουραμπιέδες μας, τους αφήνουμε να κρυώσουν.Μόλις κρυώσουν ψεκάζουμε με αθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.
Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι!!!
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για τα πιο τέλεια μελομακάρονα από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο
Αφράτο, εύκολο και πεντανόστιμο μιλφέιγ από τον Αντώνη Φώσκολο!
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ