Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο για απόψε το βράδυ, αλλά δεν προλάβατε να πάτε στο σούπερ μάρκετ; Τότε το σουφλέ τόνου που σας προτείνουμε είναι ένα πιάτο που θα σας λύσει τα χέρια και θα χορτάσει όλη την οικογένεια με υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό!
Υλικά:
450 γραμμάρια πέννες
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. ντομάτες πολτοποιημένες
3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. της σούπας γάλα
60 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα
4 κουτ. της σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύετε για πέντε λεπτά.
Χτυπάτε το αλεύρι και το κρύο γάλα και το ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να δέσει σε μέτρια προς χαμηλή εστία. Προσθέστε τον τόνο και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε τις πέννες και τη σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρέξ. Καλύψτε από πάνω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μαϊντανό. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.