Μία από τις πιο ωραίες μαρμελάδες που έχουμε όλοι ταυτίσει με όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι η μαρμελάδα ροδάκινο. Πρόκειται για μία μαρμελάδα με πολύ απλή παρασκευή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Tips: -Δοκιμάστε να βάλετε στη μαρμελάδα σας διαφορετικά είδη ροδάκινου, όπως λευκόσαρκο και κατακκόκινο… Τα αρώματα της μαρμελάδας θα σας τρελάνουν.
-Διαλέξτε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους.
Υλικά Συνταγής
1 κιλό ροδάκινα
900 γραμ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
-Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κοβουμε σ΄ένα μπολ και μαζεύουμε σε ένα μπολ γυάλινο τους χυμούς τους που τρέχουν.
-Βάζουμε στο μπολ στρώσεις ροδάκινα και στρώσεις ζάχαρη μέχρι και χώνουμε μέσα 1 φλούδα λεμονιού.
-Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι μέχρι την επόμενη ημέρα.
-Ακολούθως, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, στύβουμε το λεμόνι και βράζουμε έως ότου “δέσει”η μαρμελάδα! όταν γίνει η μαρμελάδα. Εμπειρικά, για να σιγουρευτείτε για το πότε είναι έτοιμη, πρέπει να βάλετε λίγη μαρμελάδα σε πιατάκι ρηχό. Την αφήνετε 5′ στην κατάψυξη. Τραβάτε με το δάχτυλο μία γραμμή πάνω στη μαρμελάδα. Αν ο διάδρομος που χαράξατε μείνει ανοιχτός, είναι έτοιμη. Αν κλείσει, σημαίνει θέλει ακόμα λίγα λεπτά βράσιμο.
– Τη βάζουμε σε βαζάκια καυτή. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Διαβάστε επίσης
Γιορτάζουμε την Ημέρα Σοκολάτας με έναν συγκλονιστικό κορμό!
Πανεύκολη καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και ντοματίνια
3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη – Για να τρώτε άφοβα!