Σήμερα θα σας προτείνουμε μία συνταγή για φακές λίγο «πειραγμένη». Δοκιμάστε το νόστιμο αυτό όσπριο να το συνδυάσετε με λίγο κάρι και τζίντζερ. Μια εκδοχή από Ινδία …
Υλικά:
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος το κρατάτε για γαρνίρισμα)
1 κουταλιά κάρυ σε σκόνη
4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
4 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κούπα φακές
αλάτι χοντρό
πιπέρι
Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο, το τζίνζερ και τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν! Προσθέστε το κάρυ σε σκόνη, τα καρότα, την πατάτα, τις φακές, τον ζωμό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι οι φακές και τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά!