Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για συνοδευτικό ή γρήγορο φαγητό. Ο λόγος για το ρύζι, ένα από τα πιο βασικά τρόφιμα σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, πολύς κόσμος κάνει ένα σοβαρό – ακόμα και για την υγεία – λάθος σχετικά με το ρύζι. Ποιο είναι αυτό; Δεν πλένουν το ρύζι πριν το μαγειρέψουν.
Αν κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος, δες παρακάτω για ποιο λόγο πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνει από τώρα
Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε
Το ρύζι συνήθως πρέπει να ταξιδέψει πολύ για να φτάσει στο σημείο πώλησής του και πιθανότατα θα μαζέψει σκόνη, ζωύφια, χημικές ουσίες και βρωμιά κατά τη διαδρομή. Το καλό ξέπλυμα στο νερό διασφαλίζει ότι είναι καθαρό και ασφαλές για κατανάλωση.
Επίσης, σύμφωνα με τους masters της μαγειρικής, το ξέβγαλμα του ρυζιού βελτιώνει την υφή του, ενώ το νερό θα ξεπλύνει το υπερβολικό άμυλο στους πυρήνες του που μπορεί να το κάνει κολλώδες μετά το μαγείρεμα. Επίσης, αν ξεπλύνετε το ρύζι σας θα του δώσετε μια ελαφριά, αφράτη υφή.
Διαβάστε επίσης
Δεν τρελαίνεσαι κι εσύ για αγκινάρες; Σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή με μαραθόριζα και λαχανικά!
Βρήκαμε το πιο αρωματικό κρεμοσάπουνο που κάνει το πλύσιμο των χεριών εντυπωσιακά αντιβακτηριδιακό
Το συστατικό που κάνει τα κεφτεδάκια ζουμερά και αφράτα – Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι αυτό!